NTvL - jaargang 3, nummer 1, maart 2025
drs. C. Oldenburg
In de podcastserie Het Leefstijlgesprek praten we met experts binnen de leefstijlgeneeskunde over de vraag: hoe voer je als zorgmedewerker een leefstijlgesprek? Steeds geeft een andere expert uit de zorg tips en achtergronden om het werken aan leefstijl met patiënten/cliënten makkelijker te maken. In aflevering 9: verpleegkundige Nicole de Groot en diëtist Connie Hoek, de grondleggers van de gecombineerde leefstijlinterventie Keer Diabetes2 Om.
(NED TIJDSCHR LEEFSTIJLGENEESKD 2025;3(1):4–6)
Lees verderNTvL - 2024, nummer 6, december 2024
drs. C. Oldenburg
In de podcastserie Het Leefstijlgesprek praten we met experts binnen de leefstijlgeneeskunde over de vraag: hoe voer je als zorgmedewerker een leefstijlgesprek? Steeds geeft een andere expert uit de zorg tips en achtergronden om het werken aan leefstijl met patiënten/cliënten makkelijker te maken. In aflevering 8: prof. dr. Rogier Hoenders, psychiater en hoofd onderzoek bij het Centrum Integrale Psychiatrie van Lentis, en hoogleraar zingeving, leefstijl en geestelijke gezondheidszorg bij de Rijksuniversiteit Groningen.
(NED TIJDSCHR LEEFSTIJLGENEESKD 2024;2(6):245–7)
Lees verderNTvL - 2024, nummer 5, oktober 2024
drs. C. Oldenburg
In de podcastserie Het Leefstijlgesprek praten we met experts binnen de leefstijlgeneeskunde over de vraag: hoe voer je als zorgmedewerker een leefstijlgesprek? Mede aan de hand van een casus geeft steeds een andere expert uit de zorg tips en achtergronden om het werken aan leefstijl met patiënten/cliënten makkelijker te maken. In aflevering 7: Lorette Paas, verpleegkundig specialist van het spreekuur Gezond Zwanger (Worden) van de afdeling Verloskunde en Gynaecologie van het Erasmus MC in Rotterdam.
(NED TIJDSCHR LEEFSTIJLGENEESKD 2024;2(5):193–5)
Lees verderNTvL - 2024, nummer 5, oktober 2024
drs. C. Oldenburg
Annelien Oosterbaan is hoofdonderzoeker in een project dat vrouwspecifieke verschillen bij de ziekte van Parkinson onder de loep neemt. Zelf leeft ze inmiddels acht jaar met de ziekte. Al snel herkende ze een cyclisch patroon in haar klachten en een tijdelijke, verminderde werking van haar parkinsonmedicatie, wat samenhing met haar menstruatiecyclus. Toen bleek dat er in de wetenschappelijke literatuur niets over bekend was, besloot ze het zelf te onderzoeken.(NED TIJDSCHR LEEFSTIJLGENEESKD 2024;2(5):207–9)
Lees verderNTvL - 2024, nummer 4, september 2024
drs. C. Oldenburg
In de podcastserie Het Leefstijlgesprek praten we met experts binnen de leefstijlgeneeskunde over de vraag: hoe voer je als zorgmedewerker een leefstijlgesprek? Mede aan de hand van een casus geeft steeds een andere expert uit de zorg tips en achtergronden om het werken aan leefstijl met patiënten/cliënten makkelijker te maken. In aflevering 6: Tamara Aipassa, cardioloog bij het Zuyderland MC in Heerlen/Sittard.
(NED TIJDSCHR LEEFSTIJLGENEESKD 2024;2(4):149–52)
Lees verderNTvL - jaargang 2, nummer 3, juni 2024
drs. C. Oldenburg
In de podcastserie Het Leefstijlgesprek praten we met experts binnen de leefstijlgeneeskunde over de vraag: hoe voer je als zorgmedewerker een leefstijlgesprek? Mede aan de hand van een casus geeft steeds een andere expert uit de zorg tips en achtergronden om het werken aan leefstijl met patiënten/cliënten makkelijker te maken. In aflevering 5: Ingrid Steenhuis, hoogleraar preventie op het gebied van volksgezondheid aan de VU in Amsterdam, en medeoprichter van Brickhouse Academy.
(NED TIJDSCHR LEEFSTIJLGENEESKD 2024;2(3):102–5)
Lees verderNTvL - jaargang 2, nummer 2, april 2024
drs. C. Oldenburg
In de podcastserie Het Leefstijlgesprek praten we met experts binnen de leefstijlgeneeskunde over de vraag: hoe voer je als zorgmedewerker een leefstijlgesprek? Mede aan de hand van een casus geeft steeds een andere expert uit de zorg tips en achtergronden om communicatie over leefstijl gemakkelijker toe te passen in gesprekken met patiënten/cliënten. In aflevering 4: Douwe Atsma, cardioloog in het LUMC en bestuurslid van Vereniging Arts en Leefstijl.
(NED TIJDSCHR LEEFSTIJLGENEESKD 2024;2(2):55–8)
Lees verderOm de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonalisserde advertenties te tonen. Indien u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Uw keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. U kunt uw instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van uw toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.