Amerikaans bedrijf levert voedselpakketten op maat voor mensen met diverse chronische aandoeningen

september 2024 Voeding Cardiovasculair Diabetologie Willem van Altena

We kennen ze inmiddels wel van reclames op tv en onze social media, en zijn misschien zelfs wel enthousiast gebruiker: maaltijdservices die je elke week een kartonnen doos vol ingrediënten in afgepaste hoeveelheden bezorgt, inclusief recept, zodat je snel en makkelijk een verse maaltijd op tafel kunt zetten. In de Verenigde Staten is er nu een soortgelijke dienst gelanceerd die een stapje verder gaat. RxDiet levert maaltijdpakketten op maat voor mensen met chronische aandoeningen zoals diabetes, verhoogd cholesterol en hypertensie.


Wereldwijd kampt één op de drie volwassenen met meerdere chronische ziekten, waardoor goede voeding steeds belangrijker wordt voor het behoud van de gezondheid. Desondanks is het aanpassen van eetgewoonten voor deze patiënten vaak een uitdaging. De app van RxDiet maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en zorgprofessionals zoals diëtisten om persoonlijke maaltijdplannen te ontwikkelen, afgestemd op de culturele en levensstijlvoorkeuren van gebruikers. Via lokale partners worden de verse ingrediënten vervolgens bij de gebruikers thuis afgeleverd, zodat ze zelf de aanbevolen recepten kunnen bereiden.

Successen delen

Daarnaast heeft het platform een actieve digitale gemeenschap gecreëerd waar klanten hun succesverhalen delen en elkaar motiveren. Gebruikers kunnen hun voortgang en behaalde doelen via de app bijhouden en deze successen met de gemeenschap delen.

Therapietrouw

De CEO van RxDiet benadrukt: “We zagen de dringende behoefte aan een benadering die verder gaat dan medicatie en zich richt op voeding en levensstijlveranderingen om gezondheidsproblemen aan te pakken.” Deze innovatieve aanpak heeft indrukwekkende resultaten opgeleverd. Zo zijn de diensten van RxDiet naar eigen zeggen 30 procent kosteneffectiever dan andere voedingsprogramma’s. Bovendien meldde 87 procent van de gebruikers na zes maanden een betere therapietrouw, en ging 75 procent minder vaak naar de spoedeisende hulp en het ziekenhuis.

RxDiet werkt samen met grote zorgverzekeraars om patiënten binnen hun netwerken te ondersteunen. Het bedrijf heeft plannen om een goedkopere digitale tool voor verzekeraars te lanceren. Vooralsnog is RxDiet nog niet actief in Europa.

Meer informatie
Bezoek de website: rx-diet.com